Загинув за майбутнє України. Вшануймо хвилиною мовчання активіста Павла “Історика” Добротворського

Про загибель активіста повідомляє організація “Поклик Яру”, співзасновником якої він був.

Павло загинув 18 червня від артилерійського обстрілу окупантів, коли виконував бойове завдання на Херсонщині. Чоловік був родом з Черкас, йому було 25 років.

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Павло не вагався, взяв в руки зброю та відправився боронити державу.

Павла називали “Істориком”, оскільки він плекав давню історію Холодного Яру. Цю любов він мріяв прищепити молодому поколінню. Навесні 2020-го  він з однодумцями придбав землю в цій історичній місцевості. Там вони побудували літній табір “Поклик Яру”, де займалися вихованням молоді та популяризували спадщину отаманів Холодного Яру. Члени організації тісно співпрацювали з 93-ю окремою механізованою бригадою ЗСУ “Холодний Яр”.

“Людина, що продовжувала справу Євгена Коновальця, Василя Чучупаки, Юрія Горліс-Горського і ще багатьох відданих націоналістів. Він загинув за українське майбутнє”, — написали однодумці Добротворського.

Друзі Павла розповідали, що головним його кредо було “Життя вимагає руху”. Тому до відкритої війни він багато подорожував світом.

“Ми не прощаємось. Ти будеш жити вічно в наших образах і в продовженні спільної справи. Дякуємо за Чин, Брате”, — написала подруга “Історика” та фотографиня 24 каналу Валентина Поліщук.

Загинув за майбутнє України. Вшануймо хвилиною мовчання активіста Павла “Історика” Добротворського 4

Прощання з героєм відбулося 22 червня на Площі Слави у Черкасах. На його труну клали тільки живі квіти, як він просив у своєму заповіті. Провести Павла в останній шлях прийшли чимало людей. Близькі та знайомі Героя віддали йому шану, стоячи на колінах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *